Waarom kiezen voor Jotun Demidekk?

Als je voor de keuze staat om houtwerk te schilderen wil je het liefste wel in één keer de beste en meest duurzame beslissing maken. Wij helpen je graag daarbij door je te overtuigen van de unieke eigenschappen van Demidekk. Jotun is al jaren voorloper op het gebied van houtbeschermingsproducten, met Demidekk Ultimate Täckfärg als paradepaardje of moeten we zeggen paradepinguïn…

Wat is nou precies het verschil tussen Jotun Demidekk en traditionele verven?

Demidekk heeft namelijk de beste eigenschappen van de traditionele alkyd verven met die van moderne acrylaat soorten in zich verenigd. Een zogenoemde hybride beitsverf waarvan bij Demidekk de mengverhouding bestaat uit 60% alkyd en 40% acrylaat. De verven op acrylaatbasis staan bekend om hun grote elasticiteit en waterdampdoorlaatbaarheid. Alkydverven daarentegen hebben door hun kleine molecuulstructuur de eigenschap diep in het hout door te dringen. En dat is een van de kernvoorwaarden voor een goede hechting. Jotun is er dus in geslaagd om het beste van twee werelden in één product te verenigen. De goede waterdampdoorlaatbaarheid heeft tevens ook een gunstig effect op de uitstoot van koolwaterstoffen en daarmee op het milieu, dit zorgt ervoor dat de Demidekk uiterst duurzaam is.

Traditionele

Alkydverven
  • Sluit het oppervlak meer af waardoor scheurvorming/onthechting kan ontstaan
  • Eerdere terugloop van kleur en glans
  • minder duurzaam, slechter voor het milieu

Hout moet kunnen ademen

Hoe beter het ademt, des te langer gaat het mee. Hout zet uit wanneer het nat wordt en krimpt weer wanneer het droogt. Om te kunnen garanderen dat een verfsysteem lang mee gaat is het dus essentieel dat het hout nog steeds kan ademen. Doordat de Demidekk het hout niet afsluit en een zeer hoge elasticiteit heeft is dit mogelijk zonder dat het verfsysteem wordt aangetast. Hierdoor ontstaan er geen problemen zoals onthechting en scheurvorming.