Gele kleurtinten

Door te kiezen voor een zonnige of zacht gele kleur laat je je huis stralen! In Noorwegen en Zweden kennen geel tinten, naast de populaire rood tinten lange tradities. Geel tinten zijn erg populair. Ook in Nederland en België wordt er steeds vaker gekozen voor een gele kleurtint, zowel zachte als heldere tinten.

Foto’s en kleuren op computer- en telefoonschermen kunnen een andere weergave hebben dan de uiteindelijke kleur, deze foto’s dienen dan ook als inspiratie.

Gevel: 0152 STAVERNGUL, Kozijnen: 1001 EGGHVIT, Deur 5159 ELVERUM, Muur 1402 CANVAS

Zachtgeel, okergeel, fris geel of traditioneel Zweeds geel.

Door te kiezen voor een gele kleurtint kan je veel kanten op als het gaat om sfeer. Wil je een rustige maar warme sfeer, kies dan voor een zachte licht gele tint zoals JOTUN 1038 Sandbanke. Zou je willen dat je huis wat meer opvalt, kies dan voor een heldere geel tint. JOTUN 1465 DEMIGUL zou dan een goede keuze zijn. Dit oude tuinbankje heeft een nieuw leven gekregen in de kleur JOTUN 1124 Skagengul.

Bankje: 1124 SKAGENGUL

Gevel: 1465 DEMIGUL Kozijnen: 1453 BOMULL (foto Trivselshus)

Frissere geeltinten

Frissere geel tinten hebben door de jaren heen vaak hun weg gevonden. Voor allerlei soorten huizen, van het platteland tot aan de kust. In de afgelopen jaren wordt er toch steeds vaker gekozen voor de lichtere en meer ingetogen tinten. Laat je inspireren door het buitenleven. Er zijn veel inspiratiebronnen te vinden in de natuur of stad.

Gevel:1223 HØSTSTEMMING, Kozijnen: 1001 EGGHVIT

Lange tradities

In Noorwegen is geel een kleur met een lange traditie, met name de diepere/donkere kleurtinten. Eén van de populairste okertinten in Noorwegen en Zweden is de JOTUN 1223 HØSTSTEMNING. Deze tint heeft de kleur van warm eikenhout. Al jaren wordt deze kleur gebruikt voor Zweedse en Noorse houten huizen. De kleur is zo populair omdat de kleur zich zeer goed laat opnemen in de natuurrijke omgeving, maar ook in stedelijke gebieden komt deze kleur goed tot zijn recht. Meestal kiest men als tegen kleur voor een frisse wittint zoals JOTUN 1001 EGGHVIT. Maar waarom zou je niet kiezen voor een mooie donkere groene kleur? Deze kleurencombinatie zorgt voor een eigentijdse uitstraling.

In alle kleuren

Zit de kleur die je zocht er niet tussen? Onze producten kunnen ook gemaakt worden in RAL, NCS en kleuren uit andere waaiers. Zo is er altijd een kleur die bij je past.

Brochure

Wil je één van de kleuren beter bekijken?
Vraag dan een brochure aan via het contactformulier of bezoek één van onze verkooppunten.

Gevel: 0152 STAVERNGUL, Kozijnen: 1453 BOMULL, 0745 GRØNN UMBRA, Deur: 0734 BRUNSVART, Muur: 1402 CANVAS

Kleurencombinaties

Mooie kleurencombinaties zorgen voor een harmonieus geheel en maken van je huis een thuis. Zoals eerder hierboven genoemd zie je dus dat de combinatie van okergeel met donkergroen voor een eigentijdse opvallende uitstraling zorgt. Met het kiezen van de juiste kleurencombinaties bereik je het mooiste resultaat als je rekening houdt met het karakter en de geschiedenis van het huis. Vergeet vooral niet bij het maken van de keuze, wat voor een uitstraling je wilt bereiken, kies de stijl en expressie die deze uitstraling benadrukt. Durf te kiezen voor kleur!

Geel als accentkleur

Met een gele kleur kan je er ook voor kiezen om van één bepaald onderdeel van je huis een eyecatcher te maken. Een advies zou zijn om als tegenkleur te kiezen voor een groot contrast. Hiermee valt de gele tint nog meer op. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een donkere tint en deze te combineren met een heldere geel tint zoals de JOTUN 10462 LIVLIG creëer je een resultaat wat onder andere perfect past in het hedendaagse straatbeeld. Modern, trendy en eigentijds.

Gevel: 0738 HERREGÅRDSGUL, Kozijnen: 1376 FROSTRØYK, Terras: 0676 TJÆREBRUN

Deur: 10462 LIVLIG

1038 Sandbanke

1392 Gul Antikk

1465 Demigul

10462 Livlig

1394 Os

0738 Herregardsgul

0152 Staverngul

1223 Hoststemning

8025 Skodde

9904 Skumring

9907 Sink

9915 Morgendis